
Retele WIFI camine studentesti UMF




Ce este o retea Wi-Fi ?
Similar cu telefonia mobila, o reÈ›ea WiFi utilizează undele radio pentru a transmite informaÈ›ii într-o reÈ›ea. Computerul trebuie să includă un adaptor wireless care va traduce datele trimise într-un semnal radio. Acest semnal va fi transmis, prin intermediul unei antene, unui decodor - router sau AP(Acces Point). După decodare, datele vor fi trimise in Internet printr-o conexiune Ethernet prin cablu.
De ce Wi-Fi si NU reteaua pe cablu
Reteaua de transmisie date pe cablu este cea mai performanta retea , dar din pacate nu se aplica si in cazul caminelor cu multi studenti. Aici ar fi acele cateva situatii cand constati ca subit 'NU mai merge internetul'. Un coleg "Specialist" a montat propriul router in reteaua de cablu, a conectat 2 prize de internet din aceasi camera. Pentru a putea sa beneficiati de o conexiune constanta si sigura , este nevoie de control asupra retelei, lucru realizat de echipamente cu standarde tehnologice avansate si nu in ultimul rand de o buna administrare a retelei.
Optimizarea continua a calitatii serviciilor acces Internet via WiFi, vine odata cu testele pe care le vom face si beneficiind de colaborarea, flexibilitatea si feedback-ul vostru constant
Ce trebuie sa stim?
Care este diferenÈ›a reală între 2,4 Ghz È™i 5 GHz?

1.Aceste numere se referă la două "benzi" diferite de ferecventa pe care Wi-Fi-ul dvs. le poate utiliza .
Lățime de bandă mai mare permite transmiterea mai rapidă a datelor. Lățime de bandă mai mare înseamnă că fiÈ™ierele se vor descărca È™i încărca mai rapid, iar aplicaÈ›iile cu lățime de bandă ridicată, cum ar fi streaming-ul video, vor funcÈ›iona mult mai uÈ™or È™i mai rapid. Prin urmare, 5GHz cu o lărgime de bandă mai mare va oferi conexiuni de date mult mai rapide decât 2.4 GHz.

2.Al doilea factor important este expresia des intalnita :
"condiții ideale" unde avem:
-Interferenţele:
Multe dispozitive utilizează doar frecvenÈ›a de 2,4 GHz È™i toate aceste dispozitive încearcă să utilizeze acelaÈ™i "spaÈ›iu radio", ceea ce poate cauza supraaglomerarea canalelor. Banda de 5GHz are 23 de canale disponibile pentru dispozitivele care se folosesc în comparaÈ›ie cu cele 3 disponibile pe banda de 2,4 GHz.
-Suprapopularea È™i interferenÈ›a pot cauza viteze mai mici È™i probleme de conectivitate intermitentă. Câteva exemple de dispozitive care pot provoca interferenÈ›e:
• Microunde
• Telefoane fără fir
• Alte routere wireless in zone apropiate

3.Deci, ce ar trebui să alegeți, 2,4 GHz sau 5 GHz?
• Dacă vitezele mai mari sunt cele mai importante pentru dvs., 5GHz este o alegere mai bună decât 2,4 GHz.
• Dacă nivelul de semnal wireless este mai important pentru dvs., 2,4 GHz este de obicei o alegere mai bună decât 5 GHz.
• Dacă aveÈ›i o mulÈ›ime de dispozitive care utilizează 2,4 GHz È™i dacă aveÈ›i probleme de interferență sau conectivitate intermitentă, atunci 5 GHz este cea mai buna opÈ›iune.
Cum afectează frecvența distanța?
Si totusi viteza, distanta? Ceva calcule?
Fiecare dispozitiv WiFi este fabricat in corelare cu anumite standarde. Literele după 802.11 vă indică care standard este implementat in dispozitivul dvs. Protocolul vă indică frecvenÈ›a, viteza teoretică È™i distanta teoretica de acoperire a semnalului. ReÈ›ineÈ›i că viteza pe care o primiti de la furnizor, in cazul nostru ROEduNet, joacă un rol important în vitezele pe care le veÈ›i experimenta, Mai jos regasiti un tabel cu informatii relevenate pentru fiecare standard.
ATENTIE ! - Valorile din coloana 'Distanta reala' se refera la condiii ideale de test - un Acces Point la care se conecteaza un singur client, un spectru radio curat ( fara interferente)

Cum afectează frecvența viteza?

Laptopul meu "vede" doar reteau de 2.4 Ghz
Unele Laptopuri, de fabricatie mai veche nu detin in componenta placii de retea wireless, si optiunea 802.11 a/c, ceea care concura la "a vedea" reteaua de 5GHz, daca totusi doresti o retea de inalta calitate, solutia este achizitionarea unor placi Wireless pe USB, care au tehnologia necesara pentru conectarea la reteaua 5Ghz, iar unele dintre acestea chiar cresc puterea semnalului fata de o placa de retea clasica inclusa in componenta laptopului prin fabricatie, mai jos aveti cateva exemple.
Contacteaza-ne
